Su ostukorv on hetkel tühi!
35,00 € sis. KM
4 laos
TÜÜP: Vahuvein
VIINAMARJASORT: 90% Pinot Noir, 10% Chardonnay
TEHNILINE INFORMATSIOON: alkohol – 12,5%, happesus – 5,7%, suhkur – 0 g/l
TOOTJA: Ceschin Giulio di Ceschin Maurilio on Itaalias Prosecco piirkonnas San Pietro Di Felettos asuv
piirkonna vanimaid veinimaju, asutatud 1884.aastal.
Web: www.ceschingiulio.it
TOOTMINE: Estremo Brut Nature Col Fondo on valmistatud septembri keskel käsitsi korjatud
viinamarjadest. Veini kääritatakse looduslike pärmidega 10 kuud.
Selle veini eristab ja ihaldatuks teeb protsess nimega „Col Fondo”. Pärast kääritamist villitakse vein
pudelisse filtreerimata, koos peene pärmisettega, mis sadestub pudeli põhja ja toimib veel edasi pudelis,
lisades veinile erilise maitsenüansI.
Selle veini tarvis viinamarjade kasvatamisel ja veini tootmisel ei ole kasutatud keemilisi väetisi ega
kahjuritõrjevahendeid, ei ole lisatud kunstlikke lisaaineid. Viinamarjad on kasvatatud biodünaamilises
tootmises ja dry farming meetodil ehk siis viinamarjavälju ei niisutata kunstlikult, saak kasvab ainult
loodusliku niiskuse baasil, mis toob eriti hästi esile paikkonna terroir’ mõju.
OMADUSED: Väga õrnalt hägune vein, millel on vaevutajutav sidrunkollane värvus.
Maitse on täiuslikult ümar ja tasakaalustatud, õrnade akaatsia ja leedriõie aroomidega, võludes oma
värske pirni, laimi ja küpse rohelise aprikoosiga maitsete kombinatsiooniga, mida täiendavad kriidised
mineraalsed noodid. Delikaatse peene kerge mulliga. 100% sulfite-free ja null suhkrut,
Estremo Brut Nature Col Fondo sobib ideaalselt eelroogade ja külmade suupistetega. Pole paremat
valikut, kui keskmise laagerdusega kitsejuust või Parma prosciutto värske rukola, oliiviõli tilga, värskelt
pressitud sidrunimahla, värskete viigimarjade, papaia ja marjadega. See vein sobib suurepäraselt aga ka
soojade munaroogade, koorekastmes linnuliha ja polentaga ehk siis -fantastiline lisand brunchile. Parim
nautida temperatuuril 3–6 °C.
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.